Waarom een caravan laten verzekeren?

Veel mensen denken vandaag de dag nog steeds dat het verplicht is om een caravan te laten verzekeren. Dat is niet het geval. Het feit dat de verzekering niet verplicht is wil evenwel niet zeggen dat ze zomaar over het hoofd mag worden gezien, in tegendeel. Wanneer u er voor heeft gekozen om een caravan aan te kopen dient u er namelijk altijd rekening mee te houden dat deze wordt blootgesteld aan diverse gevaren. Het betreft hier niet alleen brandgevaar, maar ook schade door vandalen of door bijvoorbeeld een aanrijding wanneer u de caravan in kwestie van positie A naar positie B verplaatst. Om al deze verschillende risico’s in te dekken is het verstandig om een caravanverzekering af te sluiten. Wij hebben alle voordelen van een dergelijke verzekering alvast even voor u op een rijtje gezet. 


Verzekerd tegen brand en storm

De twee belangrijkste dekkingen die worden aangeboden door de caravanverzekering zijn terug te vinden onder de vorm van een standaard dekking en een uitgebreide dekking. Een caravan bestaat grotendeels uit een houten interieur waardoor het zeer vatbaar is voor brand. De brand dekking omvat niet alleen de caravan op zich, maar heeft in combinatie met een inboedelverzekering ook een dekkende werking op alles wat zich in de caravan bevindt. Met andere woorden, wanneer u er zeker van wil zijn dat in geval van brand of bij storm de caravan op zich, maar tevens ook de inboedel is beschermd is het beslist de moeite waard om de mogelijkheden van de caravanverzekering te ontdekken!

Niet altijd individueel af te sluiten

Een niet onbelangrijk punt waar u rekening mee dient te houden bij het afsluiten van een caravanverzekering heeft betrekking tot het feit dat deze niet altijd apart kan worden afgesloten. In bepaalde gevallen, vooral wanneer het om een sterk verouderde caravan gaat kan het voorkomen dat de verzekeraar het afsluiten van een verzekering weigert of alleen wil verbinden aan bijvoorbeeld een bestaande brandpolis. Dat is uiteraard niet ideaal, maar het hoeft ook niet meteen een probleem te zijn, in tegendeel. Door de dekkingen voor uw caravan te combineren of op te laten nemen in een bestaande verzekeringspolis is het namelijk veelal mogelijk om een interessant financieel voordeel te bekomen.

Caravanverzekeringen vergelijken

De caravanverzekering is in tegenstelling tot wat veel mensen denken geen echt alledaagse verzekering. U zult dan ook bij het aanvragen merken dat lang niet iedere verzekeraar er om zal staan springen om deze aan u te verstrekken. Verder is het ook nog eens zo dat een caravanverzekering op diverse manieren kan worden ingevuld. Het is bijvoorbeeld mogelijk om uitsluitend een dekking voor brand en storm af te sluiten, maar het kan eveneens interessant zijn om te kiezen voor een extra inboedelverzekering. Zeker wanneer u dure spullen in uw caravan heeft geplaatst is dit in principe van cruciaal belang. Wilt u er in ieder geval zeker van zijn dat u beschikt over een complete caravanverzekering die aan al uw verwachtingen zal weten te voldoen en die bovendien ook nog eens over een aantrekkelijke prijs beschikt? In dat geval is een vergelijking tussen de verschillende caravanverzekeringen uitvoeren beslist een goed idee!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email