Nieuwe caravan verzekeren

U heeft een nieuwe caravan gekocht? Dan is het belangrijk om de nieuwe caravan te verzekeren. Het is niet verplicht door de Nederlandse wet om een nieuwe caravan te verzekeren (iedere caravan natuurlijk). Het is echter ook iets wat u natuurlijk zelf graag wilt. U wilt natuurlijk niet dat er iets gebeurt met uw nieuwe aankoop. De grote vraag is vaak waar u de nieuwe caravan gaat verzekeren.

De eerste optie voor uw nieuwe caravan verzekering

Het meest voor de hand liggende is dat u uw nieuwe caravan gaat verzekeren bij de verzekeraar waar u ook uw auto hebt verzekerd. Dit is natuurlijk erg logisch. Het is echter niet altijd de beste keuze. Het is namelijk slim om ook te kijken of er andere caravan verzekeringen zijn waar je een verzekering krijgt met of een lagere premie of met een betere dekking. Een caravan is immers wat anders dan een auto. Daarom is het verstandig om de verschillende caravan verzekeringen met elkaar te vergelijken. Hierna is het eenvoudig om de beste en ook de goedkoopste verzekering af te sluiten voor je nieuwe caravan.

Welke dekkingen zijn er als je een nieuwe caravan verzekeren gaat?

Als u een nieuwe caravan verzekeren gaat dan heeft u dekking voor verschillende zaken. Zo is een beschadiging van uw caravan door brand of storm verzekerd. Ook de inboedel en een mogelijke voortent zijn verzekerd bij een caravanverzekering. Daarnaast zijn er tal van verschillende zaken waar u optioneel voor kunt kiezen. Zo is er een aanvullende hageldekking. En natuurlijk kunt u ook kiezen voor een rechtsbijstandsverzekering. Wilt u een volledige dekking van uw caravan? Dan is het slim om te kiezen voor een all risk verzekering voor uw nieuwe caravan. Ook als u zelf schuld heeft aan een ongeval of wanneer het een eenzijdig ongeval is dan is uw schade gedekt.

Waarom een all risk verzekering voor uw nieuwe caravan?

Het is slim en ook verstandig om voor een nieuwe all risk verzekering te kiezen voor uw nieuwe caravan. Wat als u zelf per abuis een ongeluk krijgt met uw nieuwe caravan? Met een normale dekking zal u dan geen enkele cent zien van de verzekering. U heeft immers hier geen dekking voor. Zeker als u vaak naar landen gaat waar u nog nooit geweest bent is het natuurlijk verstandig om te kiezen voor een all risk verzekering. U kent er immers de weg niet en een ongeluk zit in een klein hoekje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email