2e hands caravan verzekeren

Het maakt niet uit of u nu kiest voor een nieuwe caravan of een 2ehands caravan! Het beste is om de nieuwe caravan te verzekeren en ook de 2ehands caravan kunt u beter verzekeren. Dit is immers in de Nederlandse wet niet verplicht, maar voor uw eigen gemoedsrust wel een stuk beter. En natuurlijk zijn er een groot aantal verzekeraars waar u dat op een zeer goede manier kunt doen. Niet alleen om te voldoen aan de Nederlandse wettelijke eisen, maar ook om te voldoen aan uw eigen verwachtingen van een caravanverzekering.

Hoe oud is uw 2e hands caravan?

Als u kiest voor een caravanverzekering om uw 2e hands caravan te verzekeren dan is het goed om te kijken naar de leeftijd van uw caravan. Er zijn bij de meeste caravanverzekeraars namelijk aanschafwaardedekkingen. Deze geldt vaak voor een caravan tot drie jaar oud en tot vijf jaar oud. Bij beide geldt dat u de caravan voor de nieuwwaarde kunt verzekeren. Mocht er wat met de caravan gebeuren dan wordt uitgegaan van de nieuwwaarde van de caravan.


Is uw caravan ouder?
Als uw caravan ouder is dan vijf jaar of niet onder de aanschafwaardedekking valt dan wordt er altijd gekeken naar de dagwaarde. Dit betekent dat een expert van de verzekering de waarde zal bepalen voor de caravan. Op basis van deze waarde wordt er door de verzekeraar een vergoeding uitgekeerd.

Een nieuwe caravan kopen of niet?
De beslissing om een nieuwe caravan of een 2e hands caravan te kopen gebeurt vaak op basis van het budget wat u heeft. En het is natuurlijk belangrijk om op zoek te gaan naar een caravan binnen uw budget welke voldoet aan uw wensen. Echter als de mogelijkheid er is, dan kan het natuurlijk geen kwaad om een caravan aan te schaffen welke nog geen vijf jaar oud is. U kunt hem dan immers verzekeren op basis van de aanschafwaardedekking. Niets is zo zuur dan om kort na uw aankoop al schade te hebben met uw caravan en dan een deel van uw aankoopbedrag te zien verdampen.

Altijd verzekeren!
Zorg altijd dat u uw 2e hands caravan gaat verzekeren. Het is niet wettelijk verplicht. Maar u wilt natuurlijk niet dat u schade heeft welke normaal verzekerd zou zijn en u die dan niet kunt claimen. Voor veel mensen is het zuur om geld te betalen voor een caravanverzekering terwijl ze hier nooit gebruik van maken. Het is echter een uitstekende manier om uw risico’s af te dekken en om met een veilig en goed gevoel naar uw vakantiebestemming te toeren.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email