Valkuilen verzekeren

Het afsluiten van een verzekering is vaak een zaak van de kleine lettertjes. Het klinkt misschien vervelend, maar het is in feite toch wel waar het eigenlijk op neer komt. U moet de voorwaarden van de verschillende verzekeringen goed kennen om zo de beste te selecteren. De eerste valkuil bij verzekeren is dus eigenlijk als u niet goed op de hoogte bent van de voorwaarden, die bij de verzekering horen. Als u bijvoorbeeld een caravanverzekering afsluit moet u goed nagaan wat er wel en wat er niet is verzekerd. Misschien noemt de verzekeraar wel verschillende zaken in hun advertenties, maar maken een aantal hiervan onderdeel uit van de aanvullende verzekering. Lees dus goed de voorwaarden om te ontdekken hoe u daadwerkelijk verzekerd bent.


Wat als u schade heeft! 

Als u de voorwaarden goed heeft doorgenomen dan weet u precies wanneer u wel en wanneer u geen recht heeft op een vergoeding van de verzekeraar. Bij een caravanverzekering zijn bijvoorbeeld een aantal dekkingen uitgesloten als het gaat om eigen gebrek. Dus als u zelf had kunnen voorkomen dat de schade niet zou ontstaan dan wordt deze niet gedekt. Uiteraard is dat logisch! Denk er bijvoorbeeld aan dat u uw caravan niet op slot heeft gedaan en er zaken gestolen zijn. Dan is het natuurlijk duidelijk een eigen gebrek.
Er zijn echter ook situaties waarbij dit minder duidelijk is als het hierboven genoemde voorbeeld. Zorg dan dat u de schade op de juiste manier formuleert!


Telefonische toezeggingen

Het is belangrijk om telefonische toezeggingen rondom een schade afwikkeling ook snel zwart op wit te krijgen. Zorg dat u een email krijgt met de toezegging over een schadevergoeding. En noteer ook altijd de naam van de persoon die u spreekt. Mondelinge toezeggingen zijn vaak niet glashard, maar het is voor uzelf wel fijn om een glashelder verhaal te geven als er wordt getwijfeld aan wat u te zeggen heeft.


Pas op voor valkuilen! 

Wees slim en denk eerst goed na voordat u klakkeloos een verzekering afsluit. Lees de voorwaarden en de eisen die samengaan met de verzekering. En kijk ook hoe de dekkingen zijn, zodat u achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Een verzekering vergelijken en afsluiten is tegenwoordig met de hulp van het internet in een handomdraai gedaan.
Veel succes met het afsluiten van een goede caravanverzekering!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email