Standaard dekking

De standaard caravanverzekering dekt schade aan uw caravan veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, hagel, vandalisme of diefstal. Uw caravan zelf is dus verzekerd. Maar ook spullen in, aan en op uw caravan. Welke aanvullende verzekeringen mogelijk zijn bij onze caravanverzekering leest u in onderstaande bericht.
Is de standaard dekking voor u niet voldoende? Lees dat ook de dekking bij een uitgebreide caravanverzekering.

Inboedel, accessoires, voortent of luifel meeverzekeren. 

U kunt de naast de standaard dekking en de uitgebreide dekking de inboedel van uw caravan tot maximaal € 7.500 verzekeren.

Tot de inboedel wordt gerekend:

 • Beddengoed
 • Keuken, eet- en drinkgerei
 • Kook, verwarmings- en verlichtingsapparatuur
 • Meubelen ( kampeer meubelen ) 
 • Gordijnen, vitrage en vloerbedekking
 • Levens, en sanitaire goederen
 • GereedschappenAccessoires

U kunt uw accessoires tot maximaal € 20.000 verzekeren. Accessoires zijn de toevoegingen of veranderingen in de standaarduitrusting van uw caravan of vouwwagen die niet in de officiële cataloguswaarde zijn inbegrepen.
Bijvoorbeeld:

 • Movers
 • Gasflessen
 • Antennes
 • Fietsenrekken
 • Satellietschotels en zonnepanelen

Uw accessoires zijn verzekerd met dezelfde dekking die u kiest voor uw caravan of vouwwagen (standaard of uitgebreid).
Luifel / voortent
U kunt uw voortent of luifel meeverzekeren. Deze zijn dan verzekerd met dezelfde dekking die u kiest voor uw caravan of vouwwagen (standaard of uitgebreid).

Keuze uit een groot aantal extra aanvullende dekkingen
Naast de gekozen standaard of uitgebreide dekking zijn er nog verschillende aanvullende verzekeringen af te sluiten, namelijk:

Hulpverlening:
U bent verzekerd van hulpverlening als u niet verder kunt rijden door pech, diefstal of een ongeval met uw verzekerde caravan of vouwwagen. Of wanneer de bestuurder van het trekkende voertuig niet verder kan rijden door ziekte, letsel of overlijden.Denk aan hulpverlening zoals de berging, bewaking, stalling en transport van uw caravan. Of het regelen van vervangend verblijf als uw caravan niet meer gebruikt kan worden tijdens uw vakantie.

Vervangend vervoer
Met deze dekking bent u verzekerd voor de huur van een vervangend vervoermiddel als:

 • uw auto of caravan binnen 7 dagen voor vertrek naar het buitenland uitvalt door een onvoorziene gebeurtenis, zoals aanrijding, storm of diefstal, en niet binnen 2 werkdagen weer te gebruiken is.
 • uw auto of caravan tijdens de reis door een onvoorziene gebeurtenis niet binnen 2 werkdagen weer te gebruiken is.

Hagelschade
Met deze dekking is uw caravan of vouwwagen verzekerd bij schade door hagel.

Particuliere verhuur
Verhuurt u de caravan of vouwwagen, naast eigen recreatief gebruik, een aantal weken per jaar aan een privé persoon? Dan bent u daar met deze dekking voor verzekerd.

Waardegarantie
Met deze dekking heeft u standaard 1 jaar waardegarantie. Wilt u dat de waarde van uw caravan of vouwwagen langer gegarandeerd wordt? Dan kunt u de garantie uitbreiden naar 3 of 5 jaar. In die periode blijft uw premie ongewijzigd.
Na de waardegarantie termijn die u gekozen heeft (1, 3 of 5 jaar) wordt de waarde van uw caravan en de premie herberekend. U kunt dan opnieuw kiezen voor een waardegarantie termijn.

Afkoop eigen risico
Standaard geldt er veelal een eigen risico bij het verzekeren van een caravan. Deze variëren van € 75,- tot wel € 225. U kunt er ook voor kiezen om het eigen risico af te kopen. Uw premie zal hierdoor dan wel iets hoger worden.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email